Het ontbijtfit programma

 

Het Ontbijt-fit programma bestaat uit de combinatie van een ontbijt en fitnesstraining. U traint hierbij onder begeleiding van een fysiotherapeut met een op u persoonlijk afgestemd trainingsplan. De training zal plaatsvinden tussen 6:30 en 8:00 uur ’s morgens in kleine groepen van maximaal acht tot tien personen waarbij wij individuele en specifieke begeleiding in combinatie met een goede sfeer als kracht van onze organisatie zien.
Het Fysiotherapeutisch Instituut is al meer dan 35 jaar actief in revalidatie en preventie!

Intake :Voordat u begint met de trainingen zullen we eerst een intake houden. Deze intake is eenmalig en hierin zullen uw wensen en behoeften worden doorgenomen. U kunt tijdens dit inleidende gesprek aangeven wat uw doel is van de training.

Tevens worden mogelijke fysieke beperkingen in kaart gebracht. Eventuele klachten aan het bewegingsapparaat hoeven geen belemmering te zijn om aan ons ontbijt-fit programma mee te doen.
Het trainingsprogramma wordt op uw lijf geschreven. Wanneer alles in kaart is gebracht zullen wij samen met u het trainingsprogramma samenstellen.

Naast het inleidende gesprek zullen we een algemeen beeld krijgen hoe u er fysiek voorstaat. Dit wordt gedaan met een aantal gestandaardiseerde biometrische testen.

Aan de hand van deze testgegevens wordt uw trainingsniveau bepaald. Door beginwaarden vast te stellen kunnen we bij volgende testen (na ieder kwartaal) een goed beeld krijgen welke progressie u door de training heeft gemaakt.Training :Onze training is opgebouwd uit 3 belangrijke onderdelen:
- Coördinatie
-
Kracht
- Uithoudingsvermogen


Door deze onderdelen te trainen is het mogelijk om de belastbaarheid te verhogen. Wanneer u het lichaam een trainingsprikkel geeft, betekent dit dat het weefsel in uw lichaam iets meer belast wordt dan u gewend bent om te belasten. Hierdoor zal het lichaam zich aan deze iets zwaardere last gaan aanpassen. Dit noemt men adapteren. Door de training met kleine stapjes in intensiteit op te bouwen kunnen we er voor zorgen dat uw coördinatie verbetert, een toename in kracht krijgt en uw uithoudingsvermogen stijgt.

Tijdens onze trainingen maken wij hoofdzakelijk gebruik van vrije gewichten. Dit betekent dat u over het algemeen niet op apparaten traint zoals in een fitnesscentrum.
Het voordeel van trainen met vrije gewichten is dat u :
- Een optimale link (transfer) legt naar het dagelijks functioneren/werksituatie
- Enorm veel variatie in training krijgt
-Coördinatie beter traint
- Betere stabiliteit van romp en gewrichten (Core Stability) krijgt

Tijdens de training worden de trainingsschema’s voortdurend geëvalueerd om de trainingen op ieder moment te kunnen aanpassen en optimaliseren. Het is namelijk haast niet mogelijk om vooraf een trainingsprogramma van dag tot dag te schrijven. Tijdens een trainingsperiode zijn er zo veel variabelen die kunnen zorgen dat u het trainingsprogramma niet meer kunt gebruiken, dat wij er voor gekozen hebben om het mogelijk te maken dat elke training kan worden geëvalueerd en waar nodig kan worden bijgesteld aan bijvoorbeeld een snelle progressie of verandering in uw klachtenpatroon. Begeleiding :
Omdat het trainen met vrije gewichten in de eerste paar trainingssessies zich voornamelijk richt op het coördinatieve leerproces, is een goede begeleiding van het grootste belang. Na deze eerste coördinatieve fase waarin u de oefening aanleert, blijft de begeleider uw verrichtingen volgen en zullen we de belasting van de oefening langzaam verhogen.

Omdat het begeleiden van groepen die met vrije gewichten trainen zeer intensief is hebben wij ervoor gekozen de groepen niet groter te maken dan 8-10 personen. Dit om een maximale begeleiding te waarborgen. Hierdoor kunnen wij iemand tijdig corrigeren in zijn uitvoering van de oefening.

U wordt begeleid door een sportfysiotherapeut \ Physical Rehabilitation Trainers. Zij zijn gespecialiseerd in trainen en revalideren.

Ontbijt:

Tijdens/na de training kunt u gebruik maken van een gezond ontbijt. Gezond en verantwoord ontbijten draagt niet alleen bij tot verbetering van de gezondheid en vitaliteit maar ook tot verbetering van de productiviteit!

Het ontbijt-Fit programma zal voornamelijk gericht zijn op de zakelijke markt/bedrijfsleven. Het kan derhalve een uitstekende mogelijkheid bieden nieuwe zakelijke contacten te leggen en uw netwerk kunt uitbreiden.

Het is mogelijk om naast Ontbijt-Fit een voedingsprogramma te volgen. Dit programma is gericht op een gezonde manier reduceren van uw lichaamsgewicht en inzicht geven in een gezond eetpatroon. Voor meer informatie klik hier

Na de training:

Na de training kunnen uw werknemers gebruik maken van onze douchefaciliteiten zodat deze zich fit en voldaan bij uw bedrijf zullen melden!


Preventie/revalidatie:

Het Fysiotherapeutisch Instituut heeft een multi-gespecialiseerd team voor u klaarstaan om in geval van klachten in te springen om u zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Voor meer informatie klik hier

Voordelen Ontbijt-Fit

een fitte start van de werkdag vol met nieuwe energie;Individuele fysiotherapeutische begeleiding en persoonlijk contact;Bij optredende klachten kunnen wij hierop inspelen om ziekteverzuim in de toekomst te voorkomen; Wij hebben een zeer divers gespecialiseerd team en bezitten onder andere de specialisaties: Manuele therapie, Sportfysiotherapie, Psycho-Somatische Fysiotherapie, Ontspanningstherapie, Oedeemtherapie, Echografie en Arbo curatieve zorg. U kunt drukte in het woon-werkverkeer vermijden of beperken door een vroege aanvang van het sportprogramma;
De gunstige ligging van het Fysiotherapeutisch instituut t.o.v. Uw bedrijf minimaliseert extra reistijd;
Bedrijfsfitness is voor uw bedrijf fiscaal aftrekbaar.

Voor inschrijving kunt u zich inschrijven door hier te klikken.

N: Het Fysiotherapeutisch Instituut
A: Volkerakstraat 179
P: 6826GV Arnhem
T: 026-3610057
E: Info@fysio-direct.nl